top of page
WhatsApp Image 2019-09-15 at 23.47.46.jp

MANIFEST CONTRA LA CRISI CLIMÀTICA
JOVES DE LES TTEE

_AP_8114.jpg

Estem vivint un moment de crisi climàtica, com ja heu vist els pols s’estan desfent, en regions àrtiques com Alaska, Siberia i el nord de Canadà s’estan vivint un dels estius més calorosos i secs fins aleshores.
Des del 1880 fins 2017 la temperatura mundial ha augmentat 1 grau centígrad. Des del 1901 fins el 2010 el nivell mitjà del mar va ascendir 19 centímetres, degut al desgel terresetre, conseqüència del calentament global.

Es preveu que l’any 2100 un augment adicional del mar de 19 a 58 centímetres.
El 2018 va ser l’any en que més emissions de gasos d’efecte hivernacle es van generar, fruit de les activitats amb combustibles fòssils.
Dos terços de la Gran Barrera de Coral australiana han mort per l’augment de les temperatures generat pel canvi climàtic,, un dels efectes més directes d’aquest és l’alteració, desaparició i destrucció dels ecosistemes.
L’augment de les temperatures també genera la proliferació d’espècies exòtiques, és el cas de la medusa o el mosquit tigre.


En l’estat espanyol també s’estan patint les conseqüències dels nostres actes, aquest és el país europeu més vulnerable al canvi climàtic, els anys més calorosos registrats de la historia es concentren en la última década.
Gairebé el 90% de l’extensió de glaciars espanyols han desaparegut durant aquest segle, però tota l’activitat d’aquest fenomen s’ha accelerat des del 1980.
El 2017 la superfície cremada pel foc fou un 94% superior a la mitjana de la última década.
Entre el 75% i el 80% d’Espanya està en risc de convertir-se en un desert aquest mateix segle, segons un informe de l’anterior Ministeri del Medi Ambient.
L'Amazones, el bosc tropical més extens del món, allí on conviuen més del 50% de les espècies animals del planeta, l’anomenat “pulmó del món” crema, crema intencionadament, ja que aquella terra la necessiten les ganaderes i ganaders del món per plantar l'aliment per seguir produint ganat en massa. L’Amazones crema pel nostre consum.


Podem passar hores i hores parlant i senyalant els efectes de l'emergència climàtica i mostrant quin serà el futur del nostre planeta.

Però, el futur és a les nostres mans, ja que les generacions passades han estat les que han generat que el nostre planeta estigui morint, hem de ser nosaltres, les generacions actuals les qui hem d’actuar.
Se’ns bombardeja contínuament però mai no es parla de solucions, és per això que des de l’equip TEDx Youth Amposta ens anem a comprometre en una sèrie de mesures per reduir el màxim posible la nostra petjada ecològica, i des d’aquí animem a totes aquelles persones habitants del planeta Terra a unir-se a la causa.


L'equip TEDx Youth Amposta se’n responsabilitza i pren consciència del seu consum, és per això que ens comprometem en les mesures següents:
- Reduir o eliminar el consum de productes derivats dels animals així com ho són la carn, els ous, la llet,la mel  etcétera.
- Reutilitzar tot allò que sigui possible.
- Minimitzar l'ús de productes d’un sol ús, apostant per materials compostables i/o més duradors.

- Deixar de comprar a aquelles empreses que mantenen la crisi climàtica.

- Evitar el consumisme.

-  Comprar productes adients a la nostra filosofia.

- Formar part del moviment Zero Waste.

Tots aquests punts i més formen part dels aspectes del nostre dia a dia que podem utilitzar per reduir la nostra petjada ecològica.

En nom de tots els membres de l’equip TEDx Youth Amposta fem una crida a totes aquelles persones amb qui compartim el planeta per cuidar-lo i mantener-lo, pel bé de totes i pel futur d’aquelles que estan per venir.
A més de les mesures amb les que estem compromeses volem utilitzar aquesta eina per fer una crida i organitzar les joves de les Terres de l’Ebre per fer una recollida d’escombraries conjunta a la ciutat d’Amposta el dia 27 de setembre, coincident amb la vaga general contra el canvi climàtic.

Moltes gràcies!

Suma't al manifest

Gràcies

bottom of page